zaterdag 16 maart 2013

actie

Man wat is het moeilijk zeg om jezelf te beheersen!
Hebben jullie daar nou geen last van?

Vanmorgen ging ik even boodschapje halen bij de lidl. Maar dat is duidelijk een gevaarlijk winkel voor mij deze periode steeds. Heb weer zitten kijken bij alle zaadjes. Dit keer samen met Jamie want die wil wat meer mee gaan doen in het moestuinen.
Hiernaast zie je onze nieuwe aanwinst.


Ik heb tegen Jamie gezegd dat zij in de MM bak mag zaaien dit jaar. Natuurlijk wel met wat hulp van mij, maar zij mag wel veel erover zeggen.
Zo hebben wij vanmiddag even samen een plan gemaakt wat ze allemaal in haar bak wil zaaien. Dat gelijk even op papier gezet. Ze vindt het wel erg jammer dat juist al de dingen die ze zo lekker vind maar 1x in het vak kan. De broccoli, spruitjes en bloemkool en vermoed mais ook maar 1x kan.


Geen idee of we een juiste indeling hebben gemaakt maar dat ontdekken we vanzelf wel denk ik dan.

Daarna de tuin in gegaan want er waren al dingen die gezaaid konden worden. De eerste 5 vakken was al in gezaaid en konden nu 3 vakken erbij vullen. Spinazie, bosui en broccoli is er nu bij gezaaid.
Daarna ben ik zelf nog gaan zaaien in de achtertuin. Daar heb ik nu pastinaak en een ui soort gezaaid. Hopelijk gaat pastinaak dit jaar beter. Ik heb er eerst een gat in gemaakt en dat gevuld met potgrond. Dit omdat ik kleigrond heb en daar houden ze niet van. Had op een forum eens gelezen dat iemand het op deze manier doet en eigenlijk zelfs nog voorzaait. Voorzaaien heb ik ook wel gedaan maar of het goed gaat komen daarmee weet ik nog niet. We will see ;-)

2 opmerkingen:

 1. Ja ook voor mij zijn aldi en lidl gevaarlijk..hahaha kost altijd geld...vandaag weer een tomatenkas mee naar huis gesleept:)
  leuke site heb je, zal je gaan volgen

  groetjes Annemiek

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Alle winkels die nu zaden verkopen zijn gevaarlijk!
  Hoop dat je pastinaak lukt, Viegeltje, ik had het vorig seizoen, en ben echt fan geworden van pastinaak!
  Viegeltje, wil je even op mijn blog kijken? ��

  BeantwoordenVerwijderen