vrijdag 9 augustus 2013

update met een mooie oogst

Het was vandaag eens tijd om een beetje orde weer te scheppen in mijn voortuintje.
De grootste broccoli plant heb ik er maar eens uit gehaald nu we er 2x van hebben kunnen oogsten en verder wat onkruid eruit getrokken, katten stront eruit geschept en wat verhuisd.

De boerenkool die in de MM stond staat nu door de tuin en de spruitjes die verstopt zat voorin de MM gezet nu het daar wat meer ruimte heeft na mijn oogst. Hopelijk groeit hij weer wat fijner zo.

De oogst van vandaag was super!
3 pepers, 5 wortels, wat boterboontjes, 2 bosuitjes en 5 augurkjes


Ik kon het ook niet laten en heb de grote emmer omgekiept voor de aardappels. Opbrengst vond ik niet gek voor een eerste keer!Vorige week had ik 6 augurken geoogst waar aardige grote bij zaten

Deze wilde ik gaan inmaken. 
Via een forum had ik gevonden hoe je het beste dat kon doen. En kwa kruiden heb ik maar mijn fantasie beetje laten mee spelen. Daardoor kreeg ik het volgende inhoud in een potje:
water, natuur azijn, suiker, snufje zout, uit, peperkorrels, knoflook en natuurlijk de augurken


Over 2 maanden zullen we weten of het smaakt. I hope so!!


3 opmerkingen:

 1. Lekker allemaal! Zijn de augurken een kleine soort komkommer of heet het anders? Wij hebben al van de sla gegeten en ik zie rode bietjes boven de aarde komen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Carolien,
   Augurken zijn familie van de komkommer maar zijn niet hetzelfde als komkommer.
   Hier ook nog steeds rode bieten in de koelkast liggen van de tuin. En heb er nog een stel groeien in de voortuin. Het gaat dit jaar echt beter dan vorig jaar! Echt leuk! Hoe maak jij je rode bieten klaar? Of nog niet zo vers uit de tuin gegeten?

   Verwijderen
 2. Bietjes heb ik nog niet uit de tuin gegeten. Ik eet ze graag gekookt, in blokjes, met aardappelpuree, uitgebakken spekjes en gebakken ui. Ik laat ze nu nog even groeien want ze zijn nog zo klein.

  BeantwoordenVerwijderen