dinsdag 9 april 2013

verrassing bij de post

Vandaag kreeg ik een leuke envelop binnen.
Het kwam van Jo vandaan. Ik had op haar blog gereageerd en heb een give-away gewonnen. Zo leuk!
Had niet verwacht dat het zoveel zou zijn. Heel erg leuk dus!
De jongste ging de post halen en nog voordat de envelop open was zei ze al dat het zaadjes zou zijn...
Hoe bedoel je ze groeit ermee op hahaha.


Kaartje was zo te zien zelf gemaakt. Ook al zo leuk! 
Wat het nu precies allemaal is? 
sla, tomaat, courgette, aubergine, komkommer, mini komkommer, ui en kruisbes
Zo grappig dat de jongste dan gelijk zegt dat de mini komkommer van haar is hahaha. Mag het hopen dat ze het moestuinen straks ook zo leuk gaat vinden.
Dankjewel Jo!!

Nieuwsgierig naar haar blog? Zeker een kijkje waard!
Klik hier om te spieken bij der. Laat je dan ook gelijk een berichtje achter?

Ik twijfel of mijn oudste dochter het tuinieren wel echt zo leuk vindt...
Tot nu toe heb ik het idee dat ze het nog weinig aan vind. Maar misschien komt dat omdat er nu vooral dingen opkomen die ze niet eens lekker vind. Misschien had ik haar bak gewoon helemaal vol moeten zetten met spruitjes hahaha, dan weet ik zeker dat ze het leuk vind. Daar stond ze vorig jaar al op en had 3 plantjes ervan staan. Zij heeft het allemaal opgegeten. 
Maar er komt dus al het een en ander boven de grond uit piepen. Zo zien we de rammenas, radijs en de sla al met kiemblaadjes. 

Zelf heb ik van de week nog flink lopen zaaien in de achtertuin.
Mijn kleinste bak is helemaal vol gestopt. Heb daar gekleurde wortels, pluksla, spinazie en 2 soorten radijs neer gezet. Geen idee of de combinatie goed is maar lijkt me geen probleem en anders zien we het wel. 
Dan in mijn middelste bak heb ik spruitjes en romanesco gezaaid en in de laatste broccoli, bosui en nog maar 3 extra pastinaak. Dan heb ik straks als alles goed gaat 8 stuks pastinaak. Lijkt mij genoeg om eens mee te experimenteren. 

Maar nu komen er 2 weken rust aan wat betreft tuinieren. En in mei gaan we er weer flink tegenaan. En alles wat niet meer leeft straks (mijn gele boontjes beginnen dood te gaan) die zaaien we dan maar weer opnieuw. Dat scheelt op zich wel weer als je bewust zo vroeg bent gaan voorzaaien. Was dan wel in de hoop dat we eerder mooi weer hadden maar ach het komt vast wel goed met ons kikkerlandje waardoor we dit jaar vast weer een leuke oogst zullen hebben. Hij zal vermoed ik in ieder geval beter zijn dan vorig jaar voor mij. Toen was het mijn eerste jaar namelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten